Blinier med spenat och löjrom
20 maj, 2015
AvCassandra Lindblom
Lyxiga blinier med spenat som passar perfekt som förrätt eller tilltugg till minglet. Servera med smetana, gräslök och löjrom.
Annons
4–6 personer
Du behöver:
50 g fryst hackad spenat
1 stort ägg
1 1/2 dl mjölk
1/4 paket jäst, ca 12 g
3/4 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 krm salt
Svenskt Smör från Arla
Topping:
1 dl Arla Köket smetana
1 dl hackad gräslök
1 dl löjrom, sikrom eller algrom
Gör så här:
Tina spenaten. Dela ägget i gula och vita. Värm mjölken till max 37°. Blanda jäst och mjölk i en bunke. Vispa ner mjöl, äggula och salt. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim. Krama vätskan ur spenaten. Rör ner den i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner. Grädda 8–12 plättar i smör i en stekpanna. Servera med smetana, gräslök och rom.
Annons