Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blinier med spenat och löjrom

20 maj, 2015
AvCassandra Lindblom
Recept-på-Blinier med spenat
Lyxiga blinier med spenat som passar perfekt som förrätt eller tilltugg till minglet. Servera med smetana, gräslök och löjrom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Blinier med spenat och löjrom.
Blinier med spenat och löjrom.

4–6 personer

Du behöver:

50 g fryst hackad spenat

1 stort ägg

1 1/2 dl mjölk

1/4 paket jäst, ca 12 g

3/4 dl vetemjöl

1 dl bovetemjöl

1 krm salt

Svenskt Smör från Arla

Topping:

1 dl Arla Köket smetana

1 dl hackad gräslök

1 dl löjrom, sikrom eller algrom

Gör så här:

Tina spenaten. Dela ägget i gula och vita. Värm mjölken till max 37°. Blanda jäst och mjölk i en bunke. Vispa ner mjöl, äggula och salt. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim. Krama vätskan ur spenaten. Rör ner den i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner. Grädda 8–12 plättar i smör i en stekpanna. Servera med smetana, gräslök och rom.

Annons