Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blinier med löjrom och västerbottensost

01 nov, 2014
AvRedaktionen
Blinier med löjrom och västerbottensost.
Frasiga blinier med lyxig löjrom, västerbottensost, pepparrot och crème fraiche. Ett perfekt tilltugg som slinker ner hur lätt som helst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

30 minuter

Smet:

25 g jäst

5 dl mjölk

2 dl bovetemjöl

2 dl vetemjöl

2 äggulor

1/2 tsk salt

3 msk gräddfil

2 äggvitor

Topping:

100 g finriven västerbottensost

1 msk pepparrot

2 dl crème fraiche

100 g Philadelphiaost

svartpeppar

100 g löjrom

Gör så här:

Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken ljummen (37°). Häll på hälften av mjölken och rör ut jästen. Rör ner båda mjölsorterna, äggulor, resten av mjölken och salt. Rör smeten slät. Täck över smeten och låt den jäsa cirka 1 timme i rumstemperatur. Blanda i gräddfil. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten.

Blanda alla ingredienserna till toppingen förutom löjrommen. Hetta upp en plättpanna med lite smör. Klicka i smeten, ca 1/2 msk till varje blini. Vänd dem när de har jäst upp och stelnat på ovansidan. Servera med en klick av fyllningen och toppa med lite löjrom.

Blinier med löjrom och västerbottensost.
Blinier med löjrom och västerbottensost.

Av: Lotta Bäckström
Foto: Matilda Lindeblad/Carbon
Styling: Pojan Lindeblad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons