Blomkålspizza med sparris och lufttorkad skinka
05 jan, 2024
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Blomkålspizzans botten får en fin smak då den görs med parmesan och sen toppar du den precis som vanligt – med allt du gillar!
Annons
Blomkålspizza med sparris och lufttorkad skinka
Blomkålsbottnen blir snabbt en ny favorit till pizzan.
Annons
4 portioner
Du behöver:
Botten:
800 g blomkål
2 msk smör eller olja
3 ägg
1 dl riven parmesan
2 1/2 dl majsmjöl
1 tsk salt
Topping:
200 g passerade tomater
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
2 dl riven ost
250 g mozzarella
4 gröna sparrisar
20 g rucola
100 g rökt eller lufttorkad skinka
12 svarta oliver
Färsk oregano eller basilika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200° och sätt in en plåt så att den blir varm. Skär blomkålen i grova bitar och mixa den fint i matberedare med kniv. Stek smulorna i en stekpanna med smör utan att de tar färg. Vispa upp äggen. Riv osten. Blanda ägg, ost, blomkålssmul, majsmjöl och salt till en deg. Dela den i fyra delar.
- Platta ut fyra pizzabottnar på bakplåtspapper. Gör dem tunna, ca 1 1/2 cm. Dra över dem på den heta plåten. Grädda i 25 minuter längst ner i ugnen.
- Blanda tomater, oregano, salt och kajennpeppar. Bred såsen på bottnarna. Strö över riven ost och grädda högst upp i ugnen i 15 minuter. Lägg på skivad mozzarella. Hyvla över rå sparris med en osthyvel. Lägg på rucola, skinka, oliver, sparris och färsk oregano på pizzorna och servera.
Foto: Lisa Björner
Annons