Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blomkålspizza med valnötter och päron

01 jan, 2016
AvRedaktionen
Blomkålspizza med valnötter och päron.
Pizza på blomkålsbotten är ett lite nyttigare alternativ till vanlig pizza, men minst lika gott. Testa denna vegetariska variant med Quorn, valnötter och päron toppat med lite honung.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Fyllning:

1 paket Quorn Bitar (300 g)

2 päron, tunt skivade

2-3 dl riven ost (löpefri)

2 dl valnötter

4 msk honung

salt

peppar

färsk oregano

olja/smör till stekning

Pizzabotten:

1 blomkålshuvud

3 dl riven ost (löpefri)

1 ägg

salt

peppar

Gör så här:

  1. Stek Quorn Bitar på medelvärme i lite olja eller smör, 3-4 minuter tills de fått fin färg. Salta och peppra.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kör blomkålen i matberedare med kniv tills det blir gryn. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.
  3. Tryck ut degen till 4 runda pizzor på två plåtar med bakplåtspapper, 2 pizzor/plåt. Grädda botten i ugnen cirka 10-15 minuter.
  4. Lägg fyllning på pizzorna; QuornBitar, päron, ost, valnötter och honung. Salta, peppra och toppa med färsk oregano. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.
  5. Servera gärna med en fräsch sallad.
Blomkålspizza med valnötter och päron.
Blomkålspizza med valnötter och päron.

Recept och foto: Quorn

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons