Blomkålspizza med valnötter och päron
01 jan, 2016
AvRedaktionen
Pizza på blomkålsbotten är ett lite nyttigare alternativ till vanlig pizza, men minst lika gott. Testa denna vegetariska variant med Quorn, valnötter och päron toppat med lite honung.
Annons
4 portioner
Fyllning:
1 paket Quorn Bitar (300 g)
2 päron, tunt skivade
2-3 dl riven ost (löpefri)
2 dl valnötter
4 msk honung
salt
peppar
färsk oregano
olja/smör till stekning
Pizzabotten:
1 blomkålshuvud
3 dl riven ost (löpefri)
1 ägg
salt
peppar
Gör så här:
- Stek Quorn Bitar på medelvärme i lite olja eller smör, 3-4 minuter tills de fått fin färg. Salta och peppra.
- Sätt ugnen på 200 grader. Kör blomkålen i matberedare med kniv tills det blir gryn. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.
- Tryck ut degen till 4 runda pizzor på två plåtar med bakplåtspapper, 2 pizzor/plåt. Grädda botten i ugnen cirka 10-15 minuter.
- Lägg fyllning på pizzorna; QuornBitar, päron, ost, valnötter och honung. Salta, peppra och toppa med färsk oregano. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.
- Servera gärna med en fräsch sallad.
Recept och foto: Quorn
Annons