Blomkålsspett med dukkah och lime-koriander-dipp
11 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Blomkålen är grönsaken som får skina den här grillsäsongen! Inte så konstigt, de här blomkålsspetten är enkla att göra och supergoda att äta med en kryddstark dukkah och lime-koriander-dipp.
Annons
Blomkålsspett med dukkah och lime-koriander-dipp
Superenkelt och gott, där det svåraste är att få blomkålen att fästa på spetten!
Tips! Trä blomkålen på två spett för att underlätta vändningen.
4 portioner
Du behöver:
2 mindre blomkålshuvuden
4 msk chipotlesås eller annan bbq-sås
2 msk dukkah
4 tsk olivolja
Lime-koriander-dipp:
300 g grekisk yoghurt
1 handfull färsk koriander, finhackad
1 ekologisk lime, skal och saft
Salt och svartpeppar
Till servering:
Gott bröd
Gör så här:
- Dela blomkålen i buketter i någorlunda lika storlek. Blanchera dem 1 minut i kokande lättsaltat vatten. Låt rinna av och vänd sedan ner blomkålen i en blandning av chipotlesås, dukkah och olivolja.
- Rör ihop yoghurt med finhackad koriander, limeskal och limesaft till en dipp. Smaka av med salt och peppar.
- Trä upp blomkålen på spett och grilla på alla sidor på hög värme. De får gärna bli lite karamelliserade men ha kvar lite al dente-bett. Servera spetten med dippsåsen och rostat bröd.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons