Blomsterkål med frukt och vitost
03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Har du svårt att bestämma dig så är det här salladen för dig! Servera blomsterkål med frukter som vindruvor, grapefrukt och äpplen. Lägg vitost på toppen för att göra den lite matigare.
Annons
Blomsterkål med frukt och vitost
Sötaste lilla grönsaken ’flower sprouts’ är brysselkålsblommor. Byt mot annan kålsort om det inte finns i butiken.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g brysselkålsblommor
4 grapefrukter
2 äpplen
400 g vindruvor
4 tsk olivolja
2 msk grapefruktsaft
2 msk äppelsirap eller granatäppelsirap
150 g vitost, gärna av typen feta
2 nävar oxalis eller småbladssallad
Gör så här:
- Skölj brysselkålsblommorna, ansa bort de yttersta bladen och skär av stammarna. Skär av skalen från grapefrukten och skär loss filéerna från hinnorna. Pressa ut saften från skalen.
- Skölj och halvera äpplena, ta bort kärnhuset och skär i tunna skivor. Skölj och torka vindruvorna. Vänd ihop allt i en dressing av olivolja, grapesaft och äppelsirap.
- Fördela salladen på 4 tallrikar och strö smulad vitost och oxalis över.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons