Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blommig smörgåstårta med tonfisk och skaldjur

07 apr, 2018
AvRedaktionen
Blommig smörgåstårta med tonfisk och skaldjur.
Underbart god smörgåstårta med tonfiskröra och skaldjursröra. Ett "strössel" av örter och blommor blir både vackert och gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

10–12 bitar

Tid: 30 minuter

Du behöver:

3 paket landgångsbröd (ca 1 000 g)

Skaldjursröra:

700 g blandade räkor och kräftor (hackade)

1 dl finhackad dill

1 rödlök (finhackad)

1 dl crème fraiche

250 g Philadelphiaost

1 msk citronpeppar

saft och rivet skal från 1 citron

Tonfiskröra:

1 schalottenlök, fint hackad

1/2 dl finhackad dill

1 grönt äpple (skalat och fintärnat)

1 msk dijonsenap

2 dl majonnäs

3 dl crème fraiche

1 dl bostongurka

skal och saft från 1 citron

1/2 dl finhackad dill

3 burkar tonfisk (avrunnen)

Crème till smörgåstårtan:

5 dl crème fraiche

2 msk italiensk salladskrydda

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna till de olika rörorna och rör om.
  2. Varva tonfiskröra och skaldjursröra med formbröd.
  3. Vispa crème fraiche och salladskrydda till en fast kräm.
  4. Täck smörgåstårtan med den hårt vispade crème fraichen.
  5. Dekorera med mangoldskott och gurkört.
Blommig smörgåstårta med tonfisk och skaldjur.
Blommig smörgåstårta med tonfisk och skaldjur.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons