Blommig smörgåstårta med tonfisk och skaldjur
07 apr, 2018
AvRedaktionen
Underbart god smörgåstårta med tonfiskröra och skaldjursröra. Ett "strössel" av örter och blommor blir både vackert och gott!
Annons
10–12 bitar
Tid: 30 minuter
Du behöver:
3 paket landgångsbröd (ca 1 000 g)
Skaldjursröra:
700 g blandade räkor och kräftor (hackade)
1 dl finhackad dill
1 rödlök (finhackad)
1 dl crème fraiche
250 g Philadelphiaost
1 msk citronpeppar
saft och rivet skal från 1 citron
Tonfiskröra:
1 schalottenlök, fint hackad
1/2 dl finhackad dill
1 grönt äpple (skalat och fintärnat)
1 msk dijonsenap
2 dl majonnäs
3 dl crème fraiche
1 dl bostongurka
skal och saft från 1 citron
1/2 dl finhackad dill
3 burkar tonfisk (avrunnen)
Crème till smörgåstårtan:
5 dl crème fraiche
2 msk italiensk salladskrydda
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna till de olika rörorna och rör om.
- Varva tonfiskröra och skaldjursröra med formbröd.
- Vispa crème fraiche och salladskrydda till en fast kräm.
- Täck smörgåstårtan med den hårt vispade crème fraichen.
- Dekorera med mangoldskott och gurkört.
Annons