Så gör du räddaren i nöden – Bloody Mary
23 jun, 2021
AvRedaktionen ELLE
Bloody Mary – ett måste på alla bruncher och en räddare i nöden! Vakna till liv med vodka, tomatjuice och tabasco! Lyxa till det med ett par fräscha melonspett till!
Annons
Bloody Mary
Dekoreras vanligtvis med selleristjälk, här med lite basilika och olivolja.
4 drinkar
Du behöver:
12 cl vodka
4 dl tomatjuice
12 cl pressad citron
1 ½ krm worcestersås
1 ½ krm tabasco
1 ½ krm örtsalt eller sellerisalt
Till servering:
Färsk basilika
Citronolivolja
1 ½ krm nymald svartpeppar
Gör så här:
- Fyll glasen med is till en tredjedel. Blanda alla ingredienser i en kanna, häll över i glasen.
- Toppa med basilika, ringla över lite citronolivolja och strö över svartpeppar.
Melonspett
Svalkande, söta och salta!
4 portioner
Du behöver:
200 g vattenmelon
1/2 gurka
150 g fetaost
10 körsbärstomater
3 msk olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
- Skär melon, gurka och fetaost i tärningar. Trä upp på små spett tillsammans med körsbärstomater.
- Droppa lite olivolja över och salta och peppra.
Recept: Marie Melchior, Camilla Zarah Lawes, Anna Wendt Foto: Betina Hastoft, Lisa Björner
Annons