Blossa återlanserar en favorit – här är smaken som gör comeback
2003, innan det var trendigt med "limited editions", lanserade Blossa sin första årgångsglögg som en modern tolkning av Blossas hantverkstraditioner. Sedan dess har man rest världen runt för att hitta nya smakkombinationer och varje år har flaskorna dessutom fått en ny unik design. I 20 år har valet av smak engagerat många och blivit en riktig snackis runt om i landet. Många konsumenter har en personlig favorit och en återkommande fråga är om inte någon av de tidigare smakerna kan komma tillbaka – och i år är det äntligen dags!
Det är Chief Blender Åsa Orsvärns personliga favorit från 2004 som kommer tillbaka – Blossa Vinteräpple, en av de allra första årgångsglöggarna. Blossa Vinteräpple kommer tillbaka som jubileumsutgåva, den är gjord av vit starkvinsglögg och har en frisk smak av gröna äpplen och fransk calvados som rundas av med smakerna från Blossas unika glöggkryddor.
Det är Chief Blender Åsa Orsvärn som är kvinnan bakom samtliga av Blossas årgångsglöggar och för henne var valet av Blossa Vinteräpple 04 enkelt och många konsumenter håller med henne – det är en favorit.
– De första årgångarna var inte de mest djärva smakmässigt, men har man i åtanke att året var 2003 så var det nytänkande att smaksätta glögg överhuvudtaget, skrattar Åsa. Nu 20 år senare har jag hunnit med några mer udda och unika smakkombinationer som blivit både mer och mindre uppskattade. Vinteräpple är en sådan smak som verkligen gick hem.
Många har efterfrågat en mindre storlek för att kunna testa fler glöggvarianter under julen så därför lanserar jubileumsutgåvan i en 375 ml glasflaska. Återupplev vintern 2004 och servera glöggen antingen varm eller kall till nötter, torkade äppelchips, goda hårdostar eller andra klassiska tillbehör. Ett måste på årets alla glöggmingel och adventsmys!