Här är årets glöggsmak från Blossa
Det har blivit en tradition för Blossa att varje år ge ut en ny glöggsmak som bara finns till försäljning under en säsong.
Varje år reser företagets experter till ett nytt ställe för att inspireras av annorlunda smaker och intryck. Tidigare har man rest till bland annat Japan, England, El Salvador och Norrland.
Läs också: Här är Blossas nya glöggsmak och så smakar den
Men i år är det staden Old Dehli i Indien som fått ge sitt avtryck på glöggen.
– I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, i ett pressmeddelande.
Form och färg på flaskan är inspirerad av traditionell indisk skyltmålning, en gammal hantverkstradition i Indien där man dekorerar lastbilar, marknadsstånd och byggnader med handmålade mönster, symboler och budskap. Bakom designen står Scandinavian Design Group, som arbetat med Blossas årgångsglögg sedan starten av smakresan år 2011.
Även tillverkaren Saturnus avslöjade sin nya smak under tisdagen. Tillsammans med Åre chokladfabrik har företaget tagit fram en alkoholfri glögg med smak av hjortron och choklad.
– Äkta, lokala råvaror och en stolthet över sitt svenska ursprung och ett gediget hantverk förenar oss också. Allt detta möts i vår glögg, till en härlig smak av mustig choklad toppad med en subtil ton av hjortron, Norrlands vilda guld, säger Louise Ahlander, produktchef på Saturnus, i ett pressmeddelande.
Här är Blossas tidigare säsongssmaker:
2016: Kråkbär
2015: Earl Grey
2014: Lavendel
2013: Dalecarlia (med smak av hallon och nypon)
2012: Yuzu och ingefära
2011: Arabica (med smak av kaffe)
2010: Saffran
2009: Clementin
2008: Blåbär
2007: Havtorn och kanel
2006: Lingon och enbär
2005: Hjortron och armagnac
2004: Vinteräpple
2003: Pomerans
Artikeln publicerades först på Hemmets.