Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Böckling med senap och rädisor på knäcke

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Förrätt

Tid: 5 minuter

Världens enklaste och godaste sommarförrätt. Perfekt med öl och en nubbe till!

2 msk lätt crème fraiche

2 msk Västervikssenap (eller annan söt och stark senap)

1/2 msk vatten

4 böcklingfiléer

6 rädisor

4 dillkvistar

4 bitar knäckebröd

nymalen svartpeppar

Rör ihop crème fraiche och senap, späd med vattnet. Dra bort ryggfenan på böcklingen om den sitter kvar. Skär fisken i 3 cm-bitar.

Tvätta och skiva rädisorna tunt. Plocka dillen. Blanda senapsdressingen med böcklingen och lägg dem på knäckebrödsskivorna. Garnera med rädisskivorna och dillen. Krydda med lite nymald svartpeppar och servera.

Annons