Bön-, potatis- och fänkålssallad med citrus och lax
4 personer
Du behöver:
600 g lax
2 1/2 dl stora vita bönor (motsvarar ca 5 dl kokta)
600 g färskpotatis
1 citron (saft och finrivet skal)
1 1/2–2 dl rapsolja
2 msk honung
salt och svartpeppar
1 fänkål (tunt skivad med t ex osthyvel)
1 syrligt äpple (hackat)
1 ask färsk bladspenat
1 näve libbsticka eller bladpersilja (grovhackad)
1 knippe rädisor
1 näve gula russin
Gör så här:
Blötlägg och koka de vita bönorna eller spola av burkbönorna väl under rinnande kallt vatten. Dela färskpotatisen och koka den. Blanda citronskal, citronsaft, rapsolja, honung, salt och peppar till en dressing. Häll bönor, strimlad fänkål och äpple i dressingen och blanda försiktigt med den varma potatisen. Låt svalna. Krydda med salt och svartpeppar. Skär laxen i tärningar och stek. Arrangera på fat med bladspenat, libbsticka eller bladpersilja och garnera med tunt skivad rädisa och gula russin.