Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bondkakor med sötmandel

05 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rustika bondkakor med bitar av sötmandel. Otroligt goda och frasiga!

3

Bondkakor
(ca 40 st)

100 g rumsvarmt smör

100 g strösocker (ca 1 dl)

20 g sirap (ca 1 msk)

30 g sötmandel (ca 1⁄2 dl)

150 g vetemjöl (ca 2 1⁄2 dl)

3 g bikarbonat (ca 1⁄2 tsk)

Rör smör, socker och sirap mjukt med elvisp. Hacka mandeln och blanda den med mjöl och bikarbonat. Rör ner det i bunken. Vispa snabbt ihop degen på låg hastighet till en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken och forma den till en rulle, cirka 31⁄2 cm i diameter. Vira in den i plastfolie och låt den ligga i kylen i 2 timmar. Sätt ugnen på 200°. Skär rullen i 1⁄2 cm tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Låt kakorna svalna på plåten.

Annons