Bondkakor med sötmandel
05 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Annons
Rustika bondkakor med bitar av sötmandel. Otroligt goda och frasiga!
Bondkakor
(ca 40 st)
100 g rumsvarmt smör
100 g strösocker (ca 1 dl)
20 g sirap (ca 1 msk)
30 g sötmandel (ca 1⁄2 dl)
150 g vetemjöl (ca 2 1⁄2 dl)
3 g bikarbonat (ca 1⁄2 tsk)
Rör smör, socker och sirap mjukt med elvisp. Hacka mandeln och blanda den med mjöl och bikarbonat. Rör ner det i bunken. Vispa snabbt ihop degen på låg hastighet till en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken och forma den till en rulle, cirka 31⁄2 cm i diameter. Vira in den i plastfolie och låt den ligga i kylen i 2 timmar. Sätt ugnen på 200°. Skär rullen i 1⁄2 cm tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten.
Annons