Bönpasta med ratatouille och getost
01 apr, 2018
AvRedaktionen
Bönpasta är ett glutenfritt och proteinrikt alternativ till vanlig pasta. Här serverad med en smakrik ratatouille. Toppa med smulad getost och ringla över lite persiljeolja.
Annons
4 personer
Du behöver:
300 g grön bönpasta fettuccine
Ratatouille:
1 rödlök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
350 g zucchini
200 g aubergine
1 röd paprika
800 g krossade tomater
salt och peppar
Persiljeolja:
4 kvistar bladpersilja
1 dl rapsolja, kallpressad
1–2 krm salt
¼ citron, finrivet skal
Till servering:
75 g mjuk getost
Gör så här:
- Skala och finhacka rödlök, gul lök och vitlök.
- Hetta upp en gryta med olja och lägg i de tre löksorterna. Låt steka några minuter utan att ta färg. Skär zucchini och aubergine i halvmåne- skivor och paprikan i större bitar. Lägg grönsakerna i kastrullen och låt steka ihop i några minuter.
- Häll sedan i de krossade tomaterna och 2 dl vatten. Låt puttra ihop under lock tills grönsakerna fått önskad mjukhet, ca 15–25 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Grovhacka och lägg persiljekvistar i en smal och hög skål. Tillsätt rapsoljan och mixa till en slät grön olja. Smaka av med salt och citronskal.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och servera tillsammans med den varma ratatouillen. Smula den mjuka getosten och lägg på pastan, ringla persiljeoljan över.
Tips! Blir det ratatouille över passar det som tillbehör till så mycket annat!
Av: Louise Bondebjer
Foto: Sophie Håkansson
Annons