Bönsallad med pancetta, parmesan och citrondressing
1 person
Tid: ca 20 min
Du behöver:
100 g edamamebönor, färska eller frysta
2 skivor pancetta (eller bacon)
1 msk hackad mandel
några blad färsk mynta
1–2 msk parmesanost (i flagor)
1/4 blodapelsin (filead)
Dressing:
2 msk olivolja
1–2 tsk pressad citronsaft
salt och nymalen svartpeppar
1 krm socker
några blad mynta
1/2 vitlöksklyfta
Parmesancrème:
2 msk crème fraiche
1 msk riven parmesanost
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°. Koka bönorna eller tina dem om de är frysta. Låt svalna och tryck ut bönorna genom att trycka längs med långsidan. Lägg pancettan och mandeln på en bakplåt och sätt in i ugnen. Rosta några minuter medan du passar på, så att inget bränns vid. Om något går fortare, ta ut det. Lägg ingredienserna till dressingen i en mixer och mixa tills allt blir slätt. Blanda ihop ingredienserna till parmesancrèmen. Varva bönor, mynta, parmesan och blodapelsin i en stor skål. Häll över dressingen och smula över pancetta och mandel. Servera tillsammans med parmesancrèmen.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner