Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bönsallad med pancetta, parmesan och citrondressing

07 mar, 2014
AvRedaktionen
Bönsallad med pancetta, parmesan och citrondressing.
Varva bönor, mynta, parmesan och blodapelsin i en stor skål. Häll över dressing och smula över pancetta och mandel. Servera tillsammans med parmesancrème.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1 person

Tid: ca 20 min

Du behöver:

100 g edamamebönor, färska eller frysta

2 skivor pancetta (eller bacon)

1 msk hackad mandel

några blad färsk mynta

1–2 msk parmesanost (i flagor)

1/4 blodapelsin (filead)

Dressing:

2 msk olivolja

1–2 tsk pressad citronsaft

salt och nymalen svartpeppar

1 krm socker

några blad mynta

1/2 vitlöksklyfta

Parmesancrème:

2 msk crème fraiche

1 msk riven parmesanost

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Koka bönorna eller tina dem om de är frysta. Låt svalna och tryck ut bönorna genom att trycka längs med långsidan. Lägg pancettan och mandeln på en bakplåt och sätt in i ugnen. Rosta några minuter medan du passar på, så att inget bränns vid. Om något går fortare, ta ut det. Lägg ingredienserna till dressingen i en mixer och mixa tills allt blir slätt. Blanda ihop ingredienserna till parmesancrèmen. Varva bönor, mynta, parmesan och blodapelsin i en stor skål. Häll över dressingen och smula över pancetta och mandel. Servera tillsammans med parmesancrèmen.

Bönsallad med pancetta, parmesan och citrondressing.
Bönsallad med pancetta, parmesan och citrondressing.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons