Bönsallad med spröd salvia och bacon
2 portioner
100 g bacon
1 handfull färska salviablad
1 klyfta vitlök
150 g haricots verts
150 g sockerärter
Vinägrett:
2 msk vitvinsvinäger
½ dl olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
1. Skär baconet i mindre bitar och stek sprött i en torr stekpanna.
2. Tillsätt salviabladen och vitlök skuren i tunna skivor, när baconet är nästan färdigt. Stek vidare tills såväl bacon som salvia är knaprigt sprött. Låt droppa av på några lager hushållspapper.
3. Koka upp lättsaltat vatten och blanchera haricot verts och sockerärter genom att låta dem ta ett dopp i 1 minut.
4. Rör ihop vinäger, olivolja, salt och peppar till en vinägrett.
5. Snitta bönorna och vänd runt dem i vinägrett.
6. Lägg upp på ett fat och strö bacon och salvia över.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: