Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bönsallad med spröd salvia och bacon

23 mar, 2020
AvRedaktionen
Salvia och fläsk är en ”match made in heaven”. Testa bara den här aromatiska bönsalladen! Lägg till lite pasta eller bröd så blir det en fylligare måltid.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 portioner

100 g bacon

1 handfull färska salviablad

1 klyfta vitlök

150 g haricots verts

150 g sockerärter

Vinägrett:

2 msk vitvinsvinäger

½ dl olivolja

Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

1. Skär baconet i mindre bitar och stek sprött i en torr stekpanna.

2. Tillsätt salviabladen och vitlök skuren i tunna skivor, när baconet är nästan färdigt. Stek vidare tills såväl bacon som salvia är knaprigt sprött. Låt droppa av på några lager hushållspapper.

3. Koka upp lättsaltat vatten och blanchera haricot verts och sockerärter genom att låta dem ta ett dopp i 1 minut.

4. Rör ihop vinäger, olivolja, salt och peppar till en vinägrett.

5. Snitta bönorna och vänd runt dem i vinägrett.

6. Lägg upp på ett fat och strö bacon och salvia över.

Bönsallad med spröd salvia och bacon
Bönsallad med spröd salvia och bacon.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Kryddig sillsallad med ägg

Läcker grön kycklingsallad

Matig bönpasta med burrata och serrano

Annons