Böntortillas med kyckling
13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Böntortillas med kikärtskräm och kyckling. Ät dem med eller utan kyckling – valet är ditt. Gott blir det hur som helst.
Annons
4 personer
Du behöver:
8 mjuka vetetortillas
4 stekta kycklingbröst
sallad eller skott till dekoration
Kikärtskräm:
1 burk kikärter
4 msk smaksatt crème fraiche (t ex paprika & chili)
salt och peppar
Majssallad:
2–3 knipplökar
1 röd paprika
1 burk röda bönor
1 burk majs
1 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
Gör så här:
Mixa kikärter och crème fraiche till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Finhacka knipplök och röd paprika. Blanda med väl avrunna röda bönor och majs. Fukta alltsammans med olja och vinäger, smaka av med salt och peppar. Bred ut kikärtskrämen som ett lager över vetetortillan och fördela majsblandningen över. Toppa eventuellt med kyckling skuren i skivor, samt salladsblad eller gröna skott. Rulla ihop tortillan och servera.
Annons