Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Böntortillas med kyckling

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Böntortillas med kikärtskräm och kyckling. Ät dem med eller utan kyckling – valet är ditt. Gott blir det hur som helst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Böntortillas med kyckling.
Böntortillas med kyckling.

4 personer

Du behöver:

8 mjuka vetetortillas

4 stekta kycklingbröst

sallad eller skott till dekoration

Kikärtskräm:

1 burk kikärter

4 msk smaksatt crème fraiche (t ex paprika & chili)

salt och peppar

Majssallad:

2–3 knipplökar

1 röd paprika

1 burk röda bönor

1 burk majs

1 msk olivolja

1/2 msk balsamvinäger

Gör så här:

Mixa kikärter och crème fraiche till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Finhacka knipplök och röd paprika. Blanda med väl avrunna röda bönor och majs. Fukta alltsammans med olja och vinäger, smaka av med salt och peppar. Bred ut kikärtskrämen som ett lager över vetetortillan och fördela majsblandningen över. Toppa eventuellt med kyckling skuren i skivor, samt salladsblad eller gröna skott. Rulla ihop tortillan och servera.

Annons