Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Borsjtj med rödbetschips och pepparrotskräm

14 nov, 2018
AvRedaktionen
Borsjtj med rödbetschips och pepparrotskräm.
Den klassiska ryska soppan borsjtj med sin rustika och söta smak får här ett lyft av pepparrotskräm och knapriga rödbetschips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Rödbetschips:

200 g rödbetor

4 msk olivolja

1 tsk vitlökspeppar

flingsalt

Borsjtj:

2 gula lökar

800 g rödbetor

250 g bakpotatis

2 msk olja

12 dl grönsaksbuljong

2 dl grädde

salt

nymald svartpeppar

Pepparrotskräm:

1 dl crème fraiche

1 msk färskost

1 msk riven pepparrot

Gör så här:

Skala rödbetorna och skär i lövtunna skivor, gärna med mandolin. Blanda dem med olja och vitlökspeppar, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och baka dem i ugnen på 125° i 30–50 minuter tills de är spröda. Strö över flingsalt och låt svalna.

Grovhacka lök, skala rödbetor och potatis och skär i mindre bitar. Fräs löken lätt i olja, tillsätt rödbetor och potatis och fräs några minuter till. Häll över buljong och låt koka i cirka 25 minuter tills grönsakerna är mjuka. Purea soppan med stavmixer, rör ner grädden och smaka av med salt och peppar. Rör ihop crème fraiche, färskost och riven pepparrot. Servera soppan med en klick pepparrotskräm och strö över rödbetschips.

Borsjtj med rödbetschips och pepparrotskräm.
Borsjtj med rödbetschips och pepparrotskräm.

Recept: Kristina Marckman
Foto: Carina Krüger

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons