Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bovetegröt med mandelmjölk

23 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
bovetegrot,recept, frukost, grot
Gott och nyttig bovetegröt med hemmagjord mandelmjölk. Perfekt till frukost eller mellanmål!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bovetegröt med mandelmjölk.
Bovetegröt med mandelmjölk.

Du behöver:

3 dl vatten till blötläggning

1.5 dl bovete – helt och skalat

2.5 dl mandel

125 g hallon – färska eller frysta

2 tsk kokosfett

2 tsk honung

1 krm vaniljpulver

4 dl vatten till mandelmjölken

Gör så här:

Koka upp vatten och häll över bovetet. Låt stå över natten och skölj sedan ordentligt. Blötlägg även mandeln i kallt vatten över natten. Kör bovete, hallon, kokosfett, honung och vaniljpulver i matberedaren till en gröt. Häll av blötläggningsvattnet från mandeln och mixa mandeln med 3 dl av vattnet. Häll i ytterligare 1 dl och kör lite till. Sila vätskan i en trådsil med en bunke under. Pressa ut mjölken med baksidan av en sked. Mixa mandelresterna en gång till i mixern för att om möjligt få ut mer mjölk. Späd mjölken tills du får den konsistens du vill ha. Smaksätt eventuellt med 1 krm vaniljpulver. Servera gröten med mandelmjölken. Förvara mandelmjölken som blir över i kylen.

Annons