Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bowl med rödbetsborani och halloumi

03 apr, 2020
AvRedaktionen
Recept på frukostbowl med rödbetsborani och halloumi
Satsa på en matig frukostbowl! Denna variant med rödbetsborani och halloumi är riktigt god. Passar perfekt till brunchen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

200 g pärlcouscous

3 msk olivolja

½ citron, saften

Salt och nymalen svartpeppar

50 g gröna blad, t ex spenat och rucola

Rödbetsborani:

250 g kokta rödbetor

1 ½ dl grekisk yoghurt

½ citron, saften

1 vitlöksklyfta

Citronpicklad rödlök:

½ citron, saften

1 rödlök

Pocherade ägg:

1 tsk vinäger

4 ägg

Till servering:

250 g halloumi

½ tsk svarta sesamfrön

2 tsk dukkah

½ dl myntablad

Gör så här:

  1. Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen, häll upp i skål och tillsätt 1 msk olivolja och saft från ½ citron.
  2. Salta och peppra och blanda väl. Vänd ner gröna blad.
  3. Lägg rödbetan i en matberedare tillsammans med yoghurt, saft från ½ citron, vitlök och salt och peppar. Mixa slätt.
  4. Skiva löken tunt och lägg i skål, tillsätt citronsaft och salt. Låt marinera.
  5. Koka upp vatten i en stor kastrull, rör ner vinäger, snurra runt vattnet med skaftet på en träsked, knäck ett ägg i mitten av virveln, låt pochera 4–5 minuter.
  6. Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  7. Upprepa med resterande ägg.
  8. Hetta upp resterande olja i en stekpanna, skär halloumin i skivor och stek dem gyllene på båda sidor.
  9. Klä insidan av djuptallrikar med rödbetsröran, strö över svarta sesamfrön och större delen av dukkahn.
  10. Fördela couscousen, toppa med halloumi och pocherat ägg.
  11. Strö över picklad lök och mynta samt lite dukkah.
  12. Servera genast.
Recept på frukostbowl med rödbetsborani och halloumi
Bowl med rödbetsborani och halloumi.

Av: John Gregory Smith
Foto: Europapress

LÄS MER:

Rainbow bowl med kikärtor, sötpotatis och grönkål

Bowl med rödbetshummus och tahinidressing

Festlig bowl med sesamgrillad lax och rostad pumpa

Annons