Bowl med rödbetsborani och halloumi
03 apr, 2020
AvRedaktionen
Satsa på en matig frukostbowl! Denna variant med rödbetsborani och halloumi är riktigt god. Passar perfekt till brunchen.
Annons
4 portioner
Du behöver:
200 g pärlcouscous
3 msk olivolja
½ citron, saften
Salt och nymalen svartpeppar
50 g gröna blad, t ex spenat och rucola
Rödbetsborani:
250 g kokta rödbetor
1 ½ dl grekisk yoghurt
½ citron, saften
1 vitlöksklyfta
Citronpicklad rödlök:
½ citron, saften
1 rödlök
Pocherade ägg:
1 tsk vinäger
4 ägg
Till servering:
250 g halloumi
½ tsk svarta sesamfrön
2 tsk dukkah
½ dl myntablad
Gör så här:
- Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen, häll upp i skål och tillsätt 1 msk olivolja och saft från ½ citron.
- Salta och peppra och blanda väl. Vänd ner gröna blad.
- Lägg rödbetan i en matberedare tillsammans med yoghurt, saft från ½ citron, vitlök och salt och peppar. Mixa slätt.
- Skiva löken tunt och lägg i skål, tillsätt citronsaft och salt. Låt marinera.
- Koka upp vatten i en stor kastrull, rör ner vinäger, snurra runt vattnet med skaftet på en träsked, knäck ett ägg i mitten av virveln, låt pochera 4–5 minuter.
- Fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Upprepa med resterande ägg.
- Hetta upp resterande olja i en stekpanna, skär halloumin i skivor och stek dem gyllene på båda sidor.
- Klä insidan av djuptallrikar med rödbetsröran, strö över svarta sesamfrön och större delen av dukkahn.
- Fördela couscousen, toppa med halloumi och pocherat ägg.
- Strö över picklad lök och mynta samt lite dukkah.
- Servera genast.
Av: John Gregory Smith
Foto: Europapress
LÄS MER:
Rainbow bowl med kikärtor, sötpotatis och grönkål
Annons