Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bowl med rödbetshummus och tahinidressing

02 mar, 2018
AvRedaktionen
Färgglad och vegetarisk bowl med avokado, rödbetshummus, sojabönor, quinoa och en massa annat gott. Toppa med tahinidressing, cashwenötter och sesamfrön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bowl med rödbetshummus och tahinidressing.
Bowl med rödbetshummus och tahinidressing.

2 portioner

Du behöver:

quinoa för 2 port

¼ dels rödkålshuvud (strimla och dressa med vitvinsvinäger om så önskas)

spenat eller annan god sallad

1 avokado

sparrisbroccoli

sojabönor (frysta skalade)

1 burk rödbetshummus (Sevan)

labnehbollar (Sevan)

1 dl rostade saltade cashewnötter

svarta och vita sesamfrön

Tahinidressing:

0,5 dl tahini

0,5 st citron (skal + saften)

1 vitlöksklyfta

1 klick honung

1 tsk färsk riven ingefära

2-3 msk vatten

salt och peppar efter smak

Gör så här:

1. Se till att sojabönorna är tinade.

2. Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.

3. Mixa ihop ingredienserna till tahinidressingen.

4. Stek sparrisbroccolin snabbt på medelhög temperatur, den ska inte bli mjuk.

5. Lägg ihop alla ingredienser i en härlig skål, quinoa, sallad, sojabönor, rödkål, rödbetshummus, labnehbollar, cashewnötter, avokado och broccoli. Toppa med blandade sesamfrön!

Foto och recept: Sevan

Annons