Bowl med rödbetshummus och tahinidressing
2 portioner
Du behöver:
quinoa för 2 port
¼ dels rödkålshuvud (strimla och dressa med vitvinsvinäger om så önskas)
spenat eller annan god sallad
1 avokado
sparrisbroccoli
sojabönor (frysta skalade)
1 burk rödbetshummus (Sevan)
labnehbollar (Sevan)
1 dl rostade saltade cashewnötter
svarta och vita sesamfrön
Tahinidressing:
0,5 dl tahini
0,5 st citron (skal + saften)
1 vitlöksklyfta
1 klick honung
1 tsk färsk riven ingefära
2-3 msk vatten
salt och peppar efter smak
Gör så här:
1. Se till att sojabönorna är tinade.
2. Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
3. Mixa ihop ingredienserna till tahinidressingen.
4. Stek sparrisbroccolin snabbt på medelhög temperatur, den ska inte bli mjuk.
5. Lägg ihop alla ingredienser i en härlig skål, quinoa, sallad, sojabönor, rödkål, rödbetshummus, labnehbollar, cashewnötter, avokado och broccoli. Toppa med blandade sesamfrön!
Foto och recept: Sevan