Bresaolarullar med ricotta
14 apr, 2023
AvLine Holt Nielsen
Tunt skivat bresaola som rullats med en god ricottakräm är som gjord för att bli minglets snackis!
Annons
Bresaolarullar med ricotta
Snabbt och enkelt tilltugg där en god ricottakräm rullas in i skivor av bresaola.
10 stycken
Annons
Du behöver:
10 skivor bresaola (ca 60 g)
200 g ricotta
2 vitlöksklyftor
½ citron
1 knippe bladpersilja
Salt och peppar
½ knippe gräslök
Till servering:
65 g rucola
20 g pinjenötter
Gör så här:
- Lägg ut bresaolaskivorna på en skärbräda utan att de överlappar varandra. Blanda ihop ricotta, pressad vitlök, rivet citronskal, ca 1 tsk citronsaft och grovhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Använd en sked för att lägga en klick ricottakräm på varje skiva och rulla ihop. Knyt en stjälk gräslök runt så att den håller ihop. Lägg rucola på en tallrik. Lägg bresaolarullarna på rucolan och strö över pinjenötter som rostats lätt i en het, torr stekpanna.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Annons