Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bresaolarullar med ricotta

14 apr, 2023
AvLine Holt Nielsen
Recept på bresaolarullar med ricotta
Tunt skivat bresaola som rullats med en god ricottakräm är som gjord för att bli minglets snackis!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du goda parmesanchips enkeltBrand logo
Så gör du goda parmesanchips enkelt

Bresaolarullar med ricotta

Snabbt och enkelt tilltugg där en god ricottakräm rullas in i skivor av bresaola.

Försvinnande goda bresaolarullar med ricotta

10 stycken

Annons

Du behöver:

10 skivor bresaola (ca 60 g)
200 g ricotta
2 vitlöksklyftor
½ citron
1 knippe bladpersilja
Salt och peppar
½ knippe gräslök

Till servering:

65 g rucola
20 g pinjenötter

Gör så här:

  1. Lägg ut bresaolaskivorna på en skärbräda utan att de överlappar varandra. Blanda ihop ricotta, pressad vitlök, rivet citronskal, ca 1 tsk citronsaft och grovhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Använd en sked för att lägga en klick ricottakräm på varje skiva och rulla ihop. Knyt en stjälk gräslök runt så att den håller ihop. Lägg rucola på en tallrik. Lägg bresaolarullarna på rucolan och strö över pinjenötter som rostats lätt i en het, torr stekpanna.

Foto: Maria Fabricius Tegner

Annons