Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bresaolatallrik med granatäpple och ruccola

26 nov, 2019
AvRedaktionen
Recept på bresaolatallrik med granatäpple och ruccola
Lyxig bresaolatallrik med granatäpple, ruccola, valnötter och svartpeppar. Byt ut bresaolan mot tunt skivad fänkål för en god, vegetarisk variant.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Bresaolatallrik:

150 g bresaola

4 dl ruccola

1 granatäpple (kärnorna)

2 persimonfrukter

4 msk hackade valnötter

nymalen svartpeppar

Dressing:

2 msk jungfruolivolja

4 tsk vit balsamicovinäger

Gör så här:

  1. Fördela bresaola på tallrikar.
  2. Skölj och torka ruccolan.
  3. Kärna ur granatäpplet, se till att inga vita hinnor kommer med.
  4. Lägg ruccola och granatäppelkärnor på köttet tillsammans med persimon skuren i bitar.
  5. Strö över hackade valnötter.
  6. Dra några varv med pepparkvarnen över tallriken och ringla över olivolja och balsamvinäger.
Recept på bresaolatallrik med granatäpple och rucola
Bresaolatallrik med granatäpple och ruccola.

Av: Sofia Andersson

Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk

LÄS MER:

Ostpaj med blåmögelost och bresaola

Bjud på frisk och knaprig sallad med päron, nötter och granatäpple

Annons