Brie med karamelliserade fikon och mandel
15 aug, 2017
AvRedaktionen
Insidan av brieosten blir härligt mjuk i ugnen och smakar extra gott tillsammans med den söta fikonröran. Servera med till exempel kex eller baguette.
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Ingredienser:
4 färska fikon
1 dl farinsocker
2 msk vatten
1/2 tsk vaniljsocker
1 dl rostade mandelspån
1 hel rund brie
Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Dela fikonen i 4 klyftor. Värm socker och vatten i en kastrull tills sockret har smält. Lägg ner fikonen och rör om. Låt fikonen sjuda i sockerlagen tills de
mjuknar, i cirka 10 minuter. Blanda ner vaniljsocker och mandel.
Lägg brieosten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Häll fikonblandnigen över den. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter. Brieosten ska vara mjuk men inte börja smälta.
Servera direkt med till exempel kex eller baguette.
Av: Monica Eisenman
Foto: Jonny Lindh
Annons