Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Brie med karamelliserade fikon och mandel

15 aug, 2017
AvRedaktionen
Brie med karamelliserade fikon och mandel.
Insidan av brieosten blir härligt mjuk i ugnen och smakar extra gott tillsammans med den söta fikonröran. Servera med till exempel kex eller baguette.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Ingredienser:

4 färska fikon

1 dl farinsocker

2 msk vatten

1/2 tsk vaniljsocker

1 dl rostade mandelspån

1 hel rund brie

Gör så här:

Värm ugnen till 175°. Dela fikonen i 4 klyftor. Värm socker och vatten i en kastrull tills sockret har smält. Lägg ner fikonen och rör om. Låt fikonen sjuda i sockerlagen tills de

mjuknar, i cirka 10 minuter. Blanda ner vaniljsocker och mandel.

Lägg brieosten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Häll fikonblandnigen över den. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter. Brieosten ska vara mjuk men inte börja smälta.

Servera direkt med till exempel kex eller baguette.

Brie med karamelliserade fikon och mandel.
Brie med karamelliserade fikon och mandel.

Av: Monica Eisenman
Foto: Jonny Lindh

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons