Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Brieostfylld bifftomat

05 aug, 2017
AvRedaktionen
Brieostfylld bifftomat.
Ugnsbakade tomater med brieost, pesto och rödlök. Toppa med oregano. Perfekt som förrätt eller på buffén.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

4 bifftomater

2 msk franska örter

1 msk olivolja

2 msk balsamico

200 g brieost

4 msk pesto

1 rödlök

några oreganoblad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem. Ställ tomaterna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Strö på franska örter och ringla över olivolja och balsamico. Ugnsbaka tomaterna mitt i ugnen i 15–20 minuter.
  4. Ta ut tomaterna och fördela brieost och pesto i tomaterna.
  5. Skala och skiva rödlöken och lägg på tomaterna.
  6. Ugnsbaka i ytterligare 10 minuter. Toppa med oregano.
Brieostfylld bifftomat. Foto: Malte Danielsson
Brieostfylld bifftomat. Foto: Malte Danielsson

Ur kokboken ”Gå ner i vikt med LCHF” (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons