Brieostfylld bifftomat
05 aug, 2017
AvRedaktionen
Ugnsbakade tomater med brieost, pesto och rödlök. Toppa med oregano. Perfekt som förrätt eller på buffén.
Annons
4 personer
Du behöver:
4 bifftomater
2 msk franska örter
1 msk olivolja
2 msk balsamico
200 g brieost
4 msk pesto
1 rödlök
några oreganoblad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem. Ställ tomaterna på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö på franska örter och ringla över olivolja och balsamico. Ugnsbaka tomaterna mitt i ugnen i 15–20 minuter.
- Ta ut tomaterna och fördela brieost och pesto i tomaterna.
- Skala och skiva rödlöken och lägg på tomaterna.
- Ugnsbaka i ytterligare 10 minuter. Toppa med oregano.
Ur kokboken ”Gå ner i vikt med LCHF” (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson
Annons