Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Brioche

14 mar, 2014
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
brioche recept

Brioche är supergott och går att använda som hamburgerbröd, fylla med pulled pork men är ockås goda att äta som de är.

1260G VETEMJÖL

378G MJÖLK

378G ÄGG

189G FÖRDEG*

180G SOCKER

63G JÄST

27G SALT

405G OSALTAT SMÖR

*FÖRDEG

100G VATTEN

160G VETEMJÖL

3G JÄST

3G SALT

Blanda degen, två minuter långsamt och fyra minuter fort. Kyl i 12-15 timmar.

––––––––––––––––––––––––––––––––––

Blanda alla ingredienser, utom smör, till en deg. Två minuter långsamt och fyra minuter fort. Addera smöret fördelat i tre bitar och blanda tills smöret är upplöst, ca tre minuter fort. Jäs degen i kyl 12-15 timmar. Väg och dela degen i 40 bitar, 60g per bit.

Gör 20 stycken plaited brioches (och 20 stycken brioches à tête).

Annons