Brioche
14 mar, 2014
AvRebecca Wictor
Annons
Brioche är supergott och går att använda som hamburgerbröd, fylla med pulled pork men är ockås goda att äta som de är.
1260G VETEMJÖL
378G MJÖLK
378G ÄGG
189G FÖRDEG*
180G SOCKER
63G JÄST
27G SALT
405G OSALTAT SMÖR
*FÖRDEG
100G VATTEN
160G VETEMJÖL
3G JÄST
3G SALT
Blanda degen, två minuter långsamt och fyra minuter fort. Kyl i 12-15 timmar.
––––––––––––––––––––––––––––––––––
Blanda alla ingredienser, utom smör, till en deg. Två minuter långsamt och fyra minuter fort. Addera smöret fördelat i tre bitar och blanda tills smöret är upplöst, ca tre minuter fort. Jäs degen i kyl 12-15 timmar. Väg och dela degen i 40 bitar, 60g per bit.
Gör 20 stycken plaited brioches (och 20 stycken brioches à tête).
Annons