Briochebullar med choklad och jordnötssmör
02 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Visst, kanelbullar i all ära men det här tar fikat till en helt ny nivå. Har du inte testat briochebullar med choklad och jordnötssmör ännu så har du gått miste om något!
Annons
Briochebullar med choklad och jordnötssmör
Fluffiga briochebullar med maffig fyllning, oh la la!
12 bullar
Du behöver:
2 ½ dl standardmjölk
25 g jäst
1 ägg
8 ⅓ dl (500 g) vetemjöl
¾ dl (75 g) strösocker
1 krm salt
75 g rumsvarmt smör
1 äggula till pensling
Fyllning:
150 g jordnötssmör
1 ½ dl (120 g) rårörsocker
100 g mörk choklad
Gör så här:
- Blanda jordnötssmöret och rårörsockret till fyllningen och låt stå i rumstemperatur.
- Mät upp mjölk och smula ner jästen i en degblandare alternativt för hand. Rör så jästen löses upp. Tillsätt ägg, mjöl, socker och salt och arbeta i 10 minuter till en slät och blank deg. Klicka ner smöret pö om pö och arbeta i ytterligare 10 minuter.
- Slå upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred jordnötssmör över degen. Hacka chokladen fint och strö över jordnötssmöret. Rulla ihop degen från den kortare sidan. Låt degrullen vila i frysen i 15 minuter om den är kladdig.
- Skär rullen i 2 cm tjocka skivor och fördela på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa i 1 timme i rumstemperatur.
- Värm ugnen till 200°. Vispa upp äggulan och pensla bullarna. Grädda i 12 minuter och servera bullarna ljumna.
Recept: Audrey Cosson Foto: Virgine Garnier
LÄS MER:
Annons