Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp
13 aug, 2016
AvRedaktionen
Innan middagen kan det behövas något som stillar den värsta hungern, både för stora och små. Att dippa bröd- och grönsaksstavar är då ett bra alternativ.
Annons
4 port
Tid: 15 min
Du behöver:
3 dl frysta gröna ärter
100 g färskost
½ vitlöksklyfta
örtsalt
5 skivor Pågen Lingongrova (eller andra rostade brödstavar)
grönsaksstavar, förslagsvis morötter, gurka, kokta skärbönor eller lättkokta blomkålsbuketter.
Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten i en liten kastrull. Lägg i ärterna och låt vattnet koka upp. Slå av vattnet.
2. Lägg i en skål tillsammans med färskost. Mixa med mixerstav eller mosa ihop med en gaffel. Det behöver inte vara helt slätt. Smaka av med örtsalt och peppar.
3. Rosta brödet i brödrosten, skär i avlånga trekanter.
4. Skär grönsakerna i stavar.
4. Servera bröd- och grönsaksstavarna tillsammans med ärtdippen.
Annons