Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp

13 aug, 2016
AvRedaktionen
Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp.
Innan middagen kan det behövas något som stillar den värsta hungern, både för stora och små. Att dippa bröd- och grönsaksstavar är då ett bra alternativ.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Tid: 15 min

Du behöver:

3 dl frysta gröna ärter

100 g färskost

½ vitlöksklyfta

örtsalt

5 skivor Pågen Lingongrova (eller andra rostade brödstavar)

grönsaksstavar, förslagsvis morötter, gurka, kokta skärbönor eller lättkokta blomkålsbuketter.

Gör så här:

1. Koka upp saltat vatten i en liten kastrull. Lägg i ärterna och låt vattnet koka upp. Slå av vattnet.

2. Lägg i en skål tillsammans med färskost. Mixa med mixerstav eller mosa ihop med en gaffel. Det behöver inte vara helt slätt. Smaka av med örtsalt och peppar.

3. Rosta brödet i brödrosten, skär i avlånga trekanter.

4. Skär grönsakerna i stavar.

4. Servera bröd- och grönsaksstavarna tillsammans med ärtdippen.

Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp. Foto: Pågen
Bröd- och grönsaksstavar med ärtdipp. Foto: Pågen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons