Brödflarn med romröra och vaktelägg
10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Ta tillvara på dagsgammalt bröd och släng ihop denna supergoda förrätt – brödflarn med krämig romröra och vaktelägg.
Annons
Brödflarn med romröra och vaktelägg
Hittar du inte vaktelägg kan du ersätta med en fjärdedel så många hönsägg.
6 portioner
Du behöver:
Dagsgammalt surdegsbröd
50 g smör
1 ekologisk citron
2 dl crème fraiche eller smetana
Salt och nymalen svartpeppar
50 g gräslök
100 g valfri rom
12 vaktelägg
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Skär brödet i mycket tunna skivor. Om brödet är en eller två dagar gammalt är det lättare att skära tunt. Smält smöret i en kastrull och pensla brödskivorna. Grädda brödskivorna på ett galler i ugnen tills de är frasiga och gyllene i kanterna.
- Skölj och riv citronskalet fint. Blanda crème fraiche, citronskal och ca 1 msk färskpressad citronsaft. Smaksätt med salt och peppar. Skölj och hacka hälften av gräslöken fint. Rör ner gräslök i och rom i crème fraichen.
- Koka vakteläggen i 3 minuter. Skölj sedan väl i kallt vatten. Halvera äggen med en vass kniv.
- Klicka upp lite romröra på varje brödskiva. Strö över resterande gräslök och lägg ett halvt vaktelägg ovanpå. Servera resten av brödskivorna bredvid.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons