Brownie med avokadoganache
28 mar, 2020
AvRedaktionen
Testa Frida Ronges magiska brownie med avokadoganache. Utan ganache fungerar den perfekt som energibar eller snacks. Hugg in!
Annons
Receptet är ett utdrag från boken Food Retreat (Natur & Kultur) av Frida Ronge.
4-6 portioner
Brownie:
1 dl valnötter
1 dl hasselnötter
2 dl dadlar utan kärna
1⁄2 dl kakao
1 msk hasselnötssmör eller annat nötsmör
1 nypa salt
1 tsk vatten
Avokadoganache:
1 mogen avokado
1 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja
3 msk kakao
3 msk lönnsirap eller honung
Topping:
Valnötter
Fikon
Havssalt
Gör brownien så här:
- Mixa alla ingredienser till brownien tills det blir en kladdig massa.
- Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform och tryck ut massan jämnt i botten.
- Plasta och ställ in i frysen.
Gör ganachen så här:
- Dela avokadon och skrapa ur köttet.
- Mosa med en gaffel till en kräm.
- Smaksätt med övriga ganacheingredienser.
- Bred ut ganachen på kakan, skär den i bitar och toppa med valnötter, fikon och lite havssalt.
Recept: Frida Ronge
Foto: Simon Bajada
LÄS MER:
Lyxig brownie med kaffe- och mjölkchokladkräm
Annons