Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Brownie med kaffe- och mjölkchokladkräm

10 feb, 2020
AvRedaktionen
Recept på brownie med kaffe- och mjölkchokladkräm
Godbitar med tre slags choklad och kaffe! Testa triple brownie med kaffe och mjölkchokladkräm. Tillagas dagen före servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Triple brownie:

200 g mörk choklad

200 g smör

3 ägg

2 dl (200 g) strösocker

⅔ dl (50 g) farinsocker

2 dl (125 g) vetemjöl

¼ tsk salt

½ dl nybryggt kaffe

60 g mjölkchoklad

60 g vit choklad

Mjölkchokladkräm:

150 g mjölkchoklad

1 blad gelatin

2 äggulor

1 msk (15 g) socker

¾ dl vispgrädde

¾ dl standardmjölk

½ tsk kaffepulver

Garnering:

Gärna ätbara blad eller blommor och guldströssel

Gör triple brownien så här:

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Klä en fyrkantig kakform, ca 18 x 28 cm, med bakplåtspapper.
  3. Hacka den mörka chokladen och smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Vispa upp ägg, socker och farin med elvisp och blanda sedan ner det smälta chokladsmöret i äggmassan.
  4. Blanda mjöl och salt och sikta ner i smeten.
  5. Rör ihop med kaffe.
  6. Hacka de två sorterna choklad grovt och vänd ner i smeten.
  7. Fördela i formen och grädda i ca 25 minuter tills kakan är fast i kanterna men mjuk i mitten.
  8. Låt svalna och stå svalt, gärna till nästa dag.

Gör chokladkrämen så här:

  1. Hacka mjölkchokladen fint och smält försiktigt i en skål över vattenbad.
  2. Blöt upp gelatinet i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
  3. Vispa upp äggulor och socker med elvisp i en annan skål.
  4. Värm grädde, mjölk och kaffepulver till kokpunkten i en kastrull.
  5. Blanda ner gräddblandningen i äggvispet under konstant omrörning.
  6. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm till 83° under vispning.
  7. Ta från värmen, vrid vattnet ur gelatinet och smält ner det i den varma krämen.
  8. Slå krämen över den smälta mjölkchokladen och rör i mitten av skålen med en slickepott, tills krämen samlat sig och blivit blank.
  9. Täck skålen med plastfolie och låt stå kallt i minst 12 timmar, gärna till nästa dag.

Vid servering:

  1. Skär kakan i avlånga stänger.
  2. Fyll en spritspåse med kräm och spritsa chokladkräm över kakorna.
  3. Garnera gärna med ätbara blad och guldströssel.
Recept på brownie med kaffe- och mjölkchokladkräm
Brownie med kaffe- och mjölkchokladkräm.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen

Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Bjud på chokladbakelser med kaffe

Saftig chokladkaka med kaffesmörkräm

Festlig kladdkaka – med 8 toppingar

Annons