Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Brownie med salt kola-ganache

25 aug, 2023
AvTimm Vladimir
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på brownie med salt kola-ganache
En chokladälskares alla drömmar kommer gå i uppfyllelse när du dukar fram denna brownie med salt kola-ganache!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Brownie med salt kola-ganache

En chokladälskares dröm! Servera i små bitar.

Så bakar du en mäktig brownie med salt kola-ganache

8–10 bitar

Annons

Du behöver:

Browniebotten:

240 g mörk choklad
120 g smör + smör till formarna
4 ägg 360 g (4 ½ dl) strösocker
60 g (1 dl) vetemjöl
20 g (½ dl) kakao
½ tsk salt

Salt kola-ganache:

2 dl vispgrädde
120 g (1 ½ dl) ströocker
2 msk glukossirap
½ tsk salt
200 g mjölkchoklad

Garnering:

1 tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Brownie: Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en stor skål och vänd ner det i chokladblandningen. Rör ner siktat mjöl, kakao och salt och blanda ordentligt så att det inte finns några små klumpar.
  2. Fördela chokladsmeten i 4 smorda springformar på 12 cm i diameter och grädda bottnarna i ca 25 minuter. Låt bottnarna svalna helt och ställ dem sedan i kylen.
  3. Salt kola-ganache: Värm grädden till kokpunkten i en kastrull och ställ åt sidan. Smält sockret gyllene i en annan kastrull. Ta genast bort kastrullen från värmen och tillsätt den varma grädden lite i taget under omrörning. Tillsätt glukossirap och salt.
  4. Hacka chokladen fint och häll den i en skål. Häll den varma gräddkaramellen över chokladen och vänta 1 minut. Rör runt i mitten av skålen med en slickepott tills massan samlar sig och blir blank. Låt ganachen ståi kylskåp i 4–5 timmar eller över natten.
  5. Bred ganachen på bottnarna, lägg ihop dem försiktigt och bred ganache på toppen. Gör små toppar med en sked. Strö över lite flingsalt och servera.

Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Stine Christiansen

Annons