Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Brownies med nötter och granatäpple

04 jun, 2018
AvRedaktionen
Brownies med nötter och granatäpple.
Baka dina brownies i stora muffinsformar som omväxling. Pensla med choklad och toppa med allt gott du gillar! Till exempel nötter och granatäppelkärnor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 stora formar eller 12 mindre

Tid: 30 minuter

Ingredienser

25 g smör

150 g mörk choklad (70 % kakao)

2 ägg

2 1/2 dl socker

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 dl pekannötter, hackade

Topping:

100 g mörk choklad

solrosfrön

pumpakärnor

mandlar

hasselnötter

pekannötskärnor

granatäpplekärnor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör tills blandningen är mjuk. Vispa ägg och socker tills smeten är tjock och ljusgul. Blanda chokladsmet, mjöl, bakpulver och nötter och häll smeten i muffinsformar. Grädda i ugn i cirka 15 minuter eller tills kakorna är klara.

Lägg en bit choklad som får smälta ovanpå de ugnsvarma brownisarna. Toppa med solrosfrön, pumpakärnor, mandel, pekan- och hasselnötter. Avsluta med ett par kärnor av granatäpple.

Brownies med nötter och granatäpple.
Brownies med nötter och granatäpple.

Recept: Cathrine Schück
Foto: Helén Pe

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons