Brownies med nötter och granatäpple
6 stora formar eller 12 mindre
Tid: 30 minuter
Ingredienser
25 g smör
150 g mörk choklad (70 % kakao)
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl pekannötter, hackade
Topping:
100 g mörk choklad
solrosfrön
pumpakärnor
mandlar
hasselnötter
pekannötskärnor
granatäpplekärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Blanda smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör tills blandningen är mjuk. Vispa ägg och socker tills smeten är tjock och ljusgul. Blanda chokladsmet, mjöl, bakpulver och nötter och häll smeten i muffinsformar. Grädda i ugn i cirka 15 minuter eller tills kakorna är klara.
Lägg en bit choklad som får smälta ovanpå de ugnsvarma brownisarna. Toppa med solrosfrön, pumpakärnor, mandel, pekan- och hasselnötter. Avsluta med ett par kärnor av granatäpple.
Recept: Cathrine Schück
Foto: Helén Pe