Brunchpizza med ägg och spenat
20 feb, 2020
AvRedaktionen
Matig pizza med det lilla extra! Denna pizza med ägg och spenat är en ny favorit. Toppa med babyspenat, parmesan och chiliflingor.
Annons
2 pizzor
Du behöver:
2 färdiga pizzadegar
Fyllning:
4 potatisar
200 g färsk mozzarella
2 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad rosmarin
Salt och svartpeppar
4 ägg
8 skivor parmaskinka
Till servering:
25 g färsk babyspenat
25 g parmesan
½ kruka gräslök
½ tsk chiliflingor
Gör så här:
- Täck två ugnsplåtar med bakplåtspapper och lägg en pizzabotten på varje plåt.
- Värm ugnen till 250°.
- Skrubba potatisarna och skär dem i riktigt tunna skivor, gärna med en mandolin.
- Riv mozzarellan i mindre bitar.
- Pensla pizzorna med olja och fördela potatisskivorna över.
- Lämna 2 cm degkant fri från fyllning.
- Fördela mozzarella över potatisen, krydda med oregano, rosmarin, salt och peppar.
- Knäck två ägg över varje pizza.
- Lägg på parmaskinka.
- Grädda pizzorna spröda och gyllene i ugnen i 10–15 minuter.
- Fördela babyspenat över, hyvla parmesan över och strö lite hackad gräslök och chili över pizzan.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk
LÄS MER:
Bjud på ljus pizza med betor och chèvre
Annons