Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bruschetta med bondbönor och vitlökssmör

15 aug, 2013
AvRedaktionen
En enkel förrätt som passar lika bra till drinken som till lunchen. Anpassa bara storleken på brödet. Får du inte tag på bondbönor, går det lika bra med edamame.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bruschetta med bondbönor och vitlökssmör.
Bruschetta med bondbönor och vitlökssmör.

4 personer som förrätt

Tid: ca 20 min

Du behöver:

ca 500 g bondbönor med skida

1–2 vitlöksklyftor

25 g smör

4 skivor ciabattabröd

ev lite citron

ev salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Tryck ut bönorna ur sin skida och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna. Skala vitlöken och riv den fint. Blanda den med smöret. Skala bort den vita hinnan från de ljumma bönorna och blanda dem med vitlökssmöret. Rosta brödskivorna på grillen eller i en stekpanna. Vill du ha extra smak av vitlök, gnid en halverad klyfta mot den ena sidan av brödet. Toppa med bondbönorna och servera. Droppa eventuellt lite citron över.

Av: Anna Went
Foto: Lisa Björner

Annons