Bruschetta med burrata och tryffel
26 maj, 2023
AvCatarina König
Bästa och mesta förrätten är utan tvekan bruschetta med burrata toppad med tryffel och färsk basilika.
Annons
Bruschetta med burrata och tryffel
Burrata och tryffel gör bruschettan till lyxmat.
4–8 portioner
Annons
Du behöver:
250 g romanticatomater på kvist
½ kruka basilika
½ dl olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
4–8 skivor surdegsbröd
1 stor vitlöksklyfta
1–2 burrata
Topping:
Några droppar tryffelolja
Färsk tryffel, hyvlad el riven
Färsk basilika
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Tärna tomaterna och finhacka basilikan. Lägg i skål, ringla över lite olivolja, salta och peppra. Blanda runt och ställ åt sidan för att dra.
- Pensla brödet med olivolja och grilla på grillen eller i grillpanna tills krispigt gyllene. Halvera vitlöksklyftorna. Dra snittsidan av vitlöken mot den rostade ytan av brödet.
- Skeda på tomaterna och toppa med en bit krämig burrata.
- Ringla över lite olivolja samt några droppar tryffelolja och dekorera med färsk tryffel och färsk basilika. Strö över lite flingsalt och dra något varv med svartepparkvarnen över och servera!
Foto: Catarina König
Annons