Bruschetta med fikon, chèvre & parmaskinka
10 mar, 2016
AvRedaktionen
Enklare än så här kan det väl näppeligen inte bli – bara att slänga några godsaker på en bit bröd. Men kontrasterna mellan ingrediensernas smak och konsistens gör detta till ren och skär njutning. Hittar du inte färska fikon så är fikonmarmelad ett delikat alternativ.
Annons
2 skivor
Tid: 10 minuter
Ingredienser:
vitt surdegsbröd
olivolja
50 g parmaskinka
75 g chèvre
1 färskt fikon
svartpeppar, nymalen
Gör så här:
Skär generösa skivor av lantbröd bakat på surdeg. Pensla båda sidor med olivolja och stek i en het grillpanna i några minuter, tills båda sidor är randigt rostade. Lägg på skinka, ost och fikonskivor. Ringla på lite extra olivolja och dra ett varv med svartpepparkvarnen över. Om chèvren är svår att skära i snygga skivor kan du lägga den i frysen en stund så går det lättare. (Den måste dock vara rumstempererad när den läggs på bruschettan.) Om du låter svarta fikon dra i olja så blir de vackert gröna i skalet.
Recept: Debora Robertson
Foto: Richard Jung
Annons