Bruschetta med grillad zucchini och pesto
08 aug, 2018
AvRedaktionen
Smakrik bruschetta toppad med hemmagjord basilikapesto och grillad zucchini. Aubergine i tunna skivor kan också vara ett alternativ.
Annons
6 personer
Du behöver:
1 zucchini (en stor eller två små)
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1/2 levain eller annat gott bröd
3 msk olivolja till brödet
Garnering:
rosépeppar
Basilikapesto:
1 knippe färsk basilika, ca 30 blad med kvistar
3–4 dl olivolja
2 msk riven parmesanost
3 msk pinjenötter
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 190°. Skär zucchinin i ca 5 mm tjocka, avlånga skivor. Pensla skivorna med olivolja och stek snabbt i riktigt het panna eller på grillen. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
- Blanda alla ingredienserna till peston. Använd gärna en minihackare eller stavmixer. Tillsätt eventuellt lite vatten om massan blir för kompakt.
- Skär brödet i tunna skivor och lägg på ett ugnsgaller. Pensla bröden med oliv- olja på båda sidor och rosta dem i ugnen i ca 5 minuter, eller grilla i grillpanna så de blir krispiga på båda sidor. Ta ut från ugnen, låt svalna något.
- Bred pesto på brödbitarna. Lägg en bit grillad zucchini på varje bröd och låt baka i ugnen ca 3 minuter. Krossa rosépepparkornen lätt och strössla över vid servering. Servera direkt.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft
Annons