Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bruschetta med grillad zucchini och pesto

08 aug, 2018
AvRedaktionen
Bruschetta med grillad zucchini och pesto.
Smakrik bruschetta toppad med hemmagjord basilikapesto och grillad zucchini. Aubergine i tunna skivor kan också vara ett alternativ.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

1 zucchini (en stor eller två små)

2 msk olivolja

salt

nymalen svartpeppar

1/2 levain eller annat gott bröd

3 msk olivolja till brödet

Garnering:

rosépeppar

Basilikapesto:

1 knippe färsk basilika, ca 30 blad med kvistar

3–4 dl olivolja

2 msk riven parmesanost

3 msk pinjenötter

salt

nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 190°. Skär zucchinin i ca 5 mm tjocka, avlånga skivor. Pensla skivorna med olivolja och stek snabbt i riktigt het panna eller på grillen. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
  2. Blanda alla ingredienserna till peston. Använd gärna en minihackare eller stavmixer. Tillsätt eventuellt lite vatten om massan blir för kompakt.
  3. Skär brödet i tunna skivor och lägg på ett ugnsgaller. Pensla bröden med oliv- olja på båda sidor och rosta dem i ugnen i ca 5 minuter, eller grilla i grillpanna så de blir krispiga på båda sidor. Ta ut från ugnen, låt svalna något.
  4. Bred pesto på brödbitarna. Lägg en bit grillad zucchini på varje bröd och låt baka i ugnen ca 3 minuter. Krossa rosépepparkornen lätt och strössla över vid servering. Servera direkt.
Bruschetta med grillad zucchini och pesto.
Bruschetta med grillad zucchini och pesto.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons