Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bruschetta med hemgjord tapenade och tomatröra

29 jan, 2017
AvRedaktionen
Bruschetta med hemgjord tapenade och tomatröra.
Underbart god bruschetta med hemgjord tapenade och tomatröra. Perfekt tilltugg till fördrinken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4-6 personer

Tid: 20 min

Du behöver:

1 st baguette

olivolja

vitlök

Tapenade:

0.5 citron

1 msk kapris

0.5 dl olivolja

3 st sardellfiléer

300 g svarta oliver (urkärnade)

2 st vitlöksklyftor

salt

nymalen svartpeppar

persilja (till garnering)

Tomatröra:

250 g cocktailtomater

2 st vitlöksklyftor

0.5 dl olivolja av fin kvalitet

0.5 dl finhackad färsk basilika

flingsalt

nymalen svartpeppar

Gör så här:

Mät upp alla ingredienser till tapenaden i en skål och mixa till en massa. Smaka av med salt och peppar.

Skär tomaterna fint och lägg dem i en skål. Riv eller pressa ner vitlök och tillsätt olivolja. Hacka basilikan fint och blanda den med tomathacket. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

Pensla några baguetteskivor med olivolja och rosta eller grilla dem hastigt på båda sidorna. Gnid eventuellt in ena sidan med lite vitlök och toppa sedan med tomathack och tapenade, garnera den sistnämnda med en persiljekvist.

Bruschetta med hemgjord tapenade och tomatröra.
Bruschetta med hemgjord tapenade och tomatröra.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Annons