Bruschetta med ricottakräm och fikon
13 dec, 2019
AvRedaktionen
Perfekta munsbitar! Bruschetta med ricottakräm och fikon är både krämigt, syrligt och sött. Toppa med en timjankvist vid servering.
Annons
6 portioner
Bruschetta:
1 baguette
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
3 färska fikon
Ricottakräm:
100 g ricotta
½ tsk flingsalt
2 tsk olivolja
2 tsk flytande honung
4 stjälkar timjan
Du behöver:
- Skär baguetten i 12 skivor och pensla skivorna med olivolja.
- Stek dem på bägge sidorna i en varm stekpanna så att de blir gyllene och spröda.
- Skala och halvera vitlöken, gnid snittytan mot brödet så att det tar smak.
- Rör ihop ricotta med salt och olivolja till en kräm.
- Skölj fikonen och skär dem i klyftor.
- Bred ricottakrämen på brödet, toppa med fikon och ringla över honung.
- Lägg på en timjankvist.
- Servera ganska omgående så att bröden behåller sin sprödhet.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons