Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bruschetta med rökgrillad paprika och tomat

27 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på bruschetta med rökgrillad paprika och tomat
Passa på att även laga förrätten på grillen, bruschetta med rökgrillad paprika ska ätas i samma stund som den lämnar gallret!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Bruschetta med rökgrillad paprika och tomat

Starta grillkvällen med en frasig bruschetta med grillad paprika.

Bjud på bruschetta med rökgrillad paprika och tomat

2 portioner

Du behöver:

1 stor spetspaprika
3 tomater i olika färger
2 skivor ciabattabröd
2 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta

Till servering:

2 msk parmesan
1 näve slätbladig persilja
2 msk pesto
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Tänd grillen och lägg på blötlagda spån med smak, till exempel äpple eller pekan, ovanpå glöden eller i en röklåda (grillar du med gasol lägger du röklådan på gallret). När det bildas rök, lägg på paprikan på grillen och grilla under lock tills skinnet svartnar och blir buckligt.
  2. Låt paprikorna svalna, lägg i plastpåse en stund och gnugga sedan av skalet. Lägg tillbaka på grillen en stund för att ge extra röksmak. Skär sedan fruktköttet i stora strimlor. Skär tomaterna i skivor.
  3. Pensla brödet med olja uppblandad med pressad vitlök. Grilla på bägge sidor. Lägg på tomater och strimlad paprika. Strö över parmesan och hackad slätbladig persilja. Droppa pesto över, salta och peppra. Servera genast.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Annons