Bruschetta med ricotta, rödpeppar och zucchini
19 feb, 2018
AvRedaktionen
Bruschetta gör du enkelt av skivad och stekt baguette. Ricottan bildar en mild och len bas till pepparn. Ringla över honung och servera.
Annons
6 personer
Du behöver:
1 baguette
olivolja, till pensling
½ liten zucchini
1 citron, rivet skal
100 g ricotta
½ kruka basilika
flingsalt
1 tsk rödpeppar
2 tsk flytande honung
Gör så här:
Skär 6 sneda bitar av baguetten och spara resten (exempelvis till löken till huvudrätten). Pensla med olivolja på båda sidor, stek dem spröda. Skär zucchini i små tärningar, riv citronskalet fint.
Bred ett lager ricotta på baguetteskivorna, strö över zucchinitärningar, citronskal och basilika. Krydda med flingsalt och krossad rödpeppar. Ringla över honung och servera.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons