Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Brysselkålsallad med äpple och aprikos

06 okt, 2023
AvLinn Grubbström
Recept på brysselkålsallad med äpple och aprikos
Den här matiga brysselkålsalladen med äpple, aprikos och kikärter är ett gott tillskott på bordet men passar även till lunch.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumiBrand logo
Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Brysselkålsallad med äpple och aprikos

En smakexplosion med kål, äpple, mandlar och aprikos.

Så gör du en god brysselkålsallad med äpple och aprikos

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g brysselkål
2 msk olivolja
1 tetra eller burk kikärter, ca 400 g
2 äpplen
1 påse babyspenat, 65 g
8 torkade aprikoser
½ knippe bladpersilja
½ dl saltrostade mandlar

Senapsdressing:

2 msk olivolja
1 tsk senap
Salt och nymald svartpeppar
1 citron

Gör så här:

  1. Ansa bort de yttersta bladen på brysselkålen. Halvera huvudena och fräs dem i olja så att de får fin färg. Sänk värmen och låt dem steka i ytterligare ca 5 minuter.
  2. Skölj kikärterna och låt rinna av. Skölj spenaten om den inte är sköljd. Kärna ur och skiva äpplena tunt. Strimla aprikoserna. Finhacka persiljan och grovhacka mandlarna.
  3. Lägg upp brysselkålen och alla övriga ingredienser i en skål eller på ett stort fat.
  4. Senapsdressing: Rör ihop olja, senap, salt och peppar i en liten skål. Tvätta citronen noga, finriv skalet och pressa ur saften. Vänd ner skal och saft i senapsblandningen. Häll dressingen över salladen inför servering. Servera direkt.

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Annons