Brysselkålsgratäng med bacon
22 dec, 2015
AvRedaktionen
Om någon skulle vara skeptisk till brysselkål – bjud på det här! Krämig brysselkålsgratäng med gruyèreost och bacon. Mums!
Annons
8 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
1 kg brysselkål (rensade och skurna i 4 bitar)
8 skivor bacon (skurna i remsor)
3 dl matlagningsgrädde
100 g gruyèreost (riven)
2 tsk dijonsenap
75 g krutonger
4 msk parmesan (färskriven)
Gör så här:
Sätt ugnen på 220°. Koka brysselkålen precis mjuka i saltat vatten. Låt rinna av.
Stek baconet tills den blivit gyllene och knaprigt, häll sedan i grädde, gruyèreost och senap. Tillsätt brysselkålen och blanda. Häll över i en grund ugnsfast form och strö över krutongerna och parmesan. Ugnsbaka i 15–25 minuter tills gratängen blivit gyllene och bubblar.
Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New
Annons