Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Brysselkålsgratäng med bacon

22 dec, 2015
AvRedaktionen
Brysselkålsgratäng med bacon.
Om någon skulle vara skeptisk till brysselkål – bjud på det här! Krämig brysselkålsgratäng med gruyèreost och bacon. Mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

1 kg brysselkål (rensade och skurna i 4 bitar)

8 skivor bacon (skurna i remsor)

3 dl matlagningsgrädde

100 g gruyèreost (riven)

2 tsk dijonsenap

75 g krutonger

4 msk parmesan (färskriven)

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°. Koka brysselkålen precis mjuka i saltat vatten. Låt rinna av.

Stek baconet tills den blivit gyllene och knaprigt, häll sedan i grädde, gruyèreost och senap. Tillsätt brysselkålen och blanda. Häll över i en grund ugnsfast form och strö över krutongerna och parmesan. Ugnsbaka i 15–25 minuter tills gratängen blivit gyllene och bubblar.

Brysselkålsgratäng med bacon.
Brysselkålsgratäng med bacon.

Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons