Bulgogi-tacos med salsa
4 personer
Tid: 50 minuter
Du behöver:
500 g hel entrecôte
Marinad:
1/2 dl ljus soja
3 msk farinsocker
1 msk sesamolja
3 vitlöksklyftor (skalade och rivna)
1 tsk mald spiskummin
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk gochujaru (koreanskt chilipulver)
1 krm nymalen svartpeppar
Salsa:
1/2 rödlök (skalad och klyftad)
1 vitlöksklyfta (skalad och skivad)
2 msk vitvinsvinäger
2 tomater (klyftade)
1 liten urkärnad röd paprika
2 tsk strösocker
2 msk gochujang
2 tsk sesamolja
Kimchi-sourcream:
2 dl crème fraiche
1/2 dl kimchi (finhackad)
Till servering:
tortillabröd och/eller tacoskal
strimlad isbergssallad
gurka i tärningar
röd och grön paprika i tärningar
tomater i tärningar
hackad rödlök
Om du vill ha ännu mer sting och lite extra crunch toppar du med lite krossade wasabiärtor.
Gör så här:
Skär entrecôten i så tunna skivor som möjligt. Bäst går det om köttet är halvfryst. Rör ihop marinaden och lägg i det skivade köttet. Låt marinera i rumstemperatur medan resten förbereds. Mixa ingredienserna till salsan till en slät, tjock sås. Smaka av med salt. Blanda crème fraiche och finhackad kimchi. Skär upp alla grönsaker till servering. Värm tortillabröd och tacobröd enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs hastigt det marinerade köttet i en riktigt het stekpanna så att det får fin färg, cirka 1 minut per sida. Servera köttet genast i tortillabröd eller tacoskal med alla tillbehör. Låt var och en plocka det man själv gillar bäst.
Av: Jannie Walldén