Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bulgogi-tacos med salsa

10 feb, 2014
AvRedaktionen
Bulgogi-tacos med salsa på tortillabröd.
Bulgogi är en koreansk maträtt gjord på marinerat nötkött. Här har vi mixat de koreanska smakerna med mexikanska. Servera köttet med tortillabröd eller tacoskal.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 50 minuter

Du behöver:

500 g hel entrecôte

Marinad:

1/2 dl ljus soja

3 msk farinsocker

1 msk sesamolja

3 vitlöksklyftor (skalade och rivna)

1 tsk mald spiskummin

1/2 msk vitvinsvinäger

1 msk gochujaru (koreanskt chilipulver)

1 krm nymalen svartpeppar

Salsa:

1/2 rödlök (skalad och klyftad)

1 vitlöksklyfta (skalad och skivad)

2 msk vitvinsvinäger

2 tomater (klyftade)

1 liten urkärnad röd paprika

2 tsk strösocker

2 msk gochujang

2 tsk sesamolja

Kimchi-sourcream:

2 dl crème fraiche

1/2 dl kimchi (finhackad)

Till servering:

tortillabröd och/eller tacoskal

strimlad isbergssallad

gurka i tärningar

röd och grön paprika i tärningar

tomater i tärningar

hackad rödlök

Om du vill ha ännu mer sting och lite extra crunch toppar du med lite krossade wasabiärtor.

Gör så här:

Skär entrecôten i så tunna skivor som möjligt. Bäst går det om köttet är halvfryst. Rör ihop marinaden och lägg i det skivade köttet. Låt marinera i rumstemperatur medan resten förbereds. Mixa ingredienserna till salsan till en slät, tjock sås. Smaka av med salt. Blanda crème fraiche och finhackad kimchi. Skär upp alla grönsaker till servering. Värm tortillabröd och tacobröd enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs hastigt det marinerade köttet i en riktigt het stekpanna så att det får fin färg, cirka 1 minut per sida. Servera köttet genast i tortillabröd eller tacoskal med alla tillbehör. Låt var och en plocka det man själv gillar bäst.

Bulgogi-tacos.
Bulgogi-tacos.

Av: Jannie Walldén

Annons