Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Burgish bacon & blue cheese med balsamicomajonnäs

11 okt, 2016
AvRedaktionen
Vill du äta mindre kött och mer grönsaker? I så fall kan hamburgaren Burgish med hälften kött och hälften grönsaker från svenska gårdar vara något för dig. Här är ett smaskigt recept!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Burgish Bacon & Blue Cheese.
Burgish Bacon & Blue Cheese.

Scan fortsätter att utveckla sitt sitt sortiment med hälften kött och hälften grönsaker och lanserar nu Burgish – en hamburgare gjord på svenska råvaror. Burgarna finns i frysdisken och kostar ca 35 kr för 4 burgare på 113 gram.

4 portioner

Du behöver:

4 cibatta – rostad

4 Burgish

1 dl picklad rödlök (se recept nedan)

1 dl balsamicomajonnäs (se recept nedan)

8 skivor bacon, stekt/grillade (kan uteslutas)

200 g blue cheese, grova bitar

50 g krasse, ex mangold

Annons

Gör så här:

Rosta bröd och stek/grilla burgish, krydda med lite salt och peppar. Lägg lök, majonnäs och bacon på bottenbit, lägg sen på burgish, smulad blue cheese och krasse, toppa med lock och servera ex. med lite pommes och någon dipp till.

Picklad rödlök

Du behöver:

1 dl ättika

2 dl socker

2 dl vatten

4 rödlökar, tunnskivade

Gör så här:

Slå ättika, socker och vatten i en kastrull och värm på under omrörning tills sockret löst sig. Ta åt sidan och låt svalna, lägg i lökskivor och ställ kallt. Låt dra i 2-3 timmar innan de serveras.

Balsamicomajonnäs

Du behöver:

1 1⁄2 dl majonnäs

2-3 msk balsamicosirap

salt svartpeppar

Gör så här:

Blanda ihop majonnäs med sirap och smaka av med salt och svartpeppar.

scan-burgish
Annons