Burgish bacon & blue cheese med balsamicomajonnäs
Scan fortsätter att utveckla sitt sitt sortiment med hälften kött och hälften grönsaker och lanserar nu Burgish – en hamburgare gjord på svenska råvaror. Burgarna finns i frysdisken och kostar ca 35 kr för 4 burgare på 113 gram.
4 portioner
Du behöver:
4 cibatta – rostad
4 Burgish
1 dl picklad rödlök (se recept nedan)
1 dl balsamicomajonnäs (se recept nedan)
8 skivor bacon, stekt/grillade (kan uteslutas)
200 g blue cheese, grova bitar
50 g krasse, ex mangold
Gör så här:
Rosta bröd och stek/grilla burgish, krydda med lite salt och peppar. Lägg lök, majonnäs och bacon på bottenbit, lägg sen på burgish, smulad blue cheese och krasse, toppa med lock och servera ex. med lite pommes och någon dipp till.
Picklad rödlök
Du behöver:
1 dl ättika
2 dl socker
2 dl vatten
4 rödlökar, tunnskivade
Gör så här:
Slå ättika, socker och vatten i en kastrull och värm på under omrörning tills sockret löst sig. Ta åt sidan och låt svalna, lägg i lökskivor och ställ kallt. Låt dra i 2-3 timmar innan de serveras.
Balsamicomajonnäs
Du behöver:
1 1⁄2 dl majonnäs
2-3 msk balsamicosirap
salt svartpeppar
Gör så här:
Blanda ihop majonnäs med sirap och smaka av med salt och svartpeppar.