Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Burrata med hemgjord pesto och grillat bröd

01 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på burrata med pesto och grillat bröd
Betina Hastoft
Den krämiga burratan är en delikatess från Apulien. Burrata passar utmärk tillsammans med hemgjord pesto och grillat bröd. Ett perfekt sätt att starta middagen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Burrata med pesto och grillat bröd

Med riktigt gott bröd, burrata och hemgjord pesto behövs inte mer.

Bjud på burrata med pesto och grillat bröd
Betina Hastoft

6 portioner

Du behöver:

6 skivor ciabatta
½ dl olivolja
Salt och svartpeppar
300 g burrata

Basilikapesto:

1 msk pinjekärnor
1 kruka färsk basilika
30 g parmesan
1 dl olivolja
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Rosta pinjekärnorna gyllene i en torr stekpanna. Mixa basilika, parmesan, pinjekärnor och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär brödet i mindre bitar eller i avlånga stavar. Droppa olivolja på och strö salt över. Rosta bröden på bägge sidor, gärna i en grillpanna.
  3. Låt burratan rinna av, snitta upp den och lägg upp på ett fat med pesto och grillat bröd.

Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft

Annons