Burrata med bakade tomater och friterad salvia
01 feb, 2022
AvRedaktionen ELLE
Krämig burrata som serveras över ugnsbakade tomater med friterad salvia och olivolja är vardagslyx när den är som bäst!
Annons
Burrata med bakade tomater och friterad salvia
Burrata är lyxvarianten av mozzarella, extra gott med bakade tomater till.
4 portioner
Du behöver:
400 g körsbärstomater, gärna blandade färger och storlekar
4 msk olivolja
4 stjälkar färsk timjan
Flingsalt
Friterad salvia:
Solrosolja, till stekning
15 salviablad
Till servering:
2 burrata
1 bröd
1 msk olivolja
Gör så här:
- Värm ugnen till 125°. Skölj tomaterna, skär dem i halvor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla olivolja över dem, krydda med timjan och salt. Baka tomaterna i ugnen 1 timme tills de är halvtorkade.
- Värm oljan till 175° i en kastrull, använd termometer. Fritera salviabladen i oljan ett kort ögonblick, tills de är spröda. Låt rinna av på hushållspapper.
- Lägg upp tomaterna på ett fat, lägg på burratan och strö över salviablad. Ringla över olja och låt gästerna ta för sig. Servera med bröd.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons